logo

Актуелности

Отворен Међународни фестивал фолклора "Влашка 2018"

altМеђународни фестивал фолклора у Влашкој свечано је отворен 9. јула у сали Дома културе. Фестивал је ове године окупио учеснике из Србије, Бугарске, Босне и Херцеговине, Колумбије, Мексика, Туниса, Мађарске, Канаде и Словачке.

Фестивал који траје од 8. до 10. јула, окупио је ове године учеснике са три континета. Међународни фестивал фолклора "Влашка 2018" који организује КУД "Шумадија" из Влашке, уз покровитељство градске општине Младеновац, свечано је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац. Поздрављајући госте Глишић се захвалио домаћину КУД "Шумадија" на успешној организацији, али и гостима из земље и иностранства који су својим присуством увеличали ову манифестацију.

- Драги гости, поштовани суграђани, у име градске општине Младеновац поздрављам све учеснике 18. Међународног фестивала фолклора. Добродошли у Влашку и Младеновац, добродошли у нашу лепу Србију.

Поносни смо што је Влашка ових дана светски центар фолкора. Сваке године Фестивал фолклора у Влашкој помера границе што се тиче разноврности учесника па ће тако и ове годионе наши гости допринети да се настави традиција висококвалитетног фестивала који грађане упознаје са културном традицијом земаља целог света.

altЗахваљујући гостима који долазе из десет земаља са три континента имамо прилику да нашу децу од најмлађих дана учимо заједништву и препознавању различитости које постоје у култури, традицији и историји. То је услов да се боље разумемо, помажемо и будемо једни уз друге. Сви ви сте вечерас сведоци лепоте коју је народ стварао годинама и оставио у аманет потоњим генерацијама. Ви сте најбољи амбасадори међусобног дружења у изградњи нових мостова сарадње, другарства и пријатељства.

Поштовани гости, наредних дана уживаћете у дивном селу и дивним људима који живе у њему. Верујем да ћете понети лепу слику из Влашке и да ћете се вратити да нам поново будете драги гости. Хвала вам и проглашавам фестивал отвореним - рекао је Глишић.

Као пратећи програм фестивала фолклора, у порти цркве Св. цара Константина и царице Јелене у Влашкој, одржана је манифестација "Од предака за будућност", на којој су учествовали сликари, фрулаши, дечији фолклорни ансамбли и учесници радионица за израду предмета домаће радиности и припремања традиционалних јела.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.