logo

Актуелности

Пољопривредници из Младеновца на сајму воћарства, виноградарства и повртарства у Београду

altНа Београдском сајму отворен је први Mеђународни сајам воћарства, виноградарства и повртарства “Agro Belgrade 2020” на којем ће се, током три дана, представити више од 500 излагача међу којима и успешни произвочђачи из Младеновца - воћари из Дубоне, Винарија Пантић, Ракија Ђорђевић, Плантажа шипка Петровић и Сушено воће Јанковић.

Градски секретар за привреду, Милинко Величковић, истакао је веома успешну сарадњу између овог Секретаријата и општине Младеновац.

â€žУ прошлој години смо доста помогли пољопривредне произвођаче са територије општине Младеновац, а верујем да ћемо ове године још више, имајући у виду да у смо у овој години определили 240 милиона динара за подстицјаје у пољопривреди, што је 40 милиона више у односу на прошлу годину. Верујем да ће општина Младеновац узети добар део овог колача и на тај начин подстаћи раст малих пољопривредних произвођача на својој територији“, рекао је Величковић.

„Прошле године, од 200 милиона динара подстицајних средстава из Града Београда, у општину Младеновац стигло је 50 милиона динара, што су веома значајна средства, истакла је члан Већа градске општине Младеновац ресорно задужена за пољопривреду, Гордана Димитријевић â€“ Бјеличић.

Општина Младеновац организовала је бесплатан превоз и посету Сајму за 50 пољопривредних прозвођача. Општина и Пољопривредна стручна и саветодавна служба Младеновац такође су обезбедиле бесплатне улазнице за за грађане који су желели да посете ову сајамску манифестацију.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.