logo

Актуелности

Упозорење грађанима да не шаљу личне податке СМС порукама

alt

Министарство унутрашњих послова упутило је позив грађанима, који су добили СМС поруке у вези са исплатама пензија у којима се од њих, као клијента банке, траже лични подаци и банкарски подаци, да то пријаве Одељењу за сузбијање виокотехнолошког криминала на имејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или преко Удружења банака Републике Србије.

Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала Министарства унутрашњих послова, по налогу  Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, предузело је све мере и радње у циљу откривања починилаца ових кривичних дела.
У последњих неколико дана један број грађана добио је лажне СМС поруке у вези са исплатом пензија у којима се од њих тражи да доставе личне податке, јединствени матични број грађана, број жиро-рачуна у банци, ПИН код и друге сличне податке.
Министарство унутрашњих послова и Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал упозоравају јавност на то да је реч о превари и апелују на грађане да са повећаном пажњом чувају своје личне и пословне податке, како би се сачували од могућих превара.
Удружење банака Србије, као и пословне банке у Републици Србији, обавестили су клијенте да ће их у контексту исплате пензија контактирати, што може да подразумева и комуникацију путем СМС порука, али да у тој комуникацији банке никада неће тражити личне и банкарске податке.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.