logo

Образовање

Обданиште ускоро у Великој Крсни

altКако је најавио Ратко Ђорђевић, директор ОШ "Биса Симић" у Великој Крсни, ускоро ће у оквиру школе почети са радом обданиште са две групе малишана.

Приликом посете Дејана Степановића, члана Већа ГО Младеновац задуженог за образовање, разговарано је о текућем одржавању школе у Великој Крсни. Недавно је у школи дошло до квара на електроинсталацијама што ће се поправити до краја зимског распуста.

Школу у Великој Крсни очекује и отварање обданишта, а програм предшкослког васпитања тренутно похађају две групе малишана о чему је говорио директор школе Ратко Ђорђевић.

- Имамо веома лепу школу са можда и најбољим условима за рад на територији наше општине, с обзиром да имамо изузетну фискултурну салу која је средствима градске општине Младеновац недавно реновинарана хобловањем и лакирањем паркета. Сала је таква да са својом висином задовољава и критеријуме неких лигашких такмичења.

altТакође, средствима општине Младеновац урадили смо припрему и уређење простора за обданиште у Великој Крсни. Очекујемо да опрема стигне од градског Секретаријата за образовање и надамо се да ћемо што скорије у оквиру наше школе отворити и обданиште са две групе. Имамо и припремни програм предшколског васпитања који похађа 34 малишана.

На жалост, све мањи број деце имамо у школи али охрабрује то што ћемо у наредних неколико година имати једно повећање броја ученика на шта ће утицати и програм предшколског и обданиште. Ми сада имамо само осам одељења али са овим појачањем имаћемо више деце у школи што сваког радује. Сарадња са општином је изузетна, недавно смо имали хаварију у електроинсталацијама, поднели смо захтев за хитне интервенције и то ће бити наредних дана оправљено - рекао је Ђорђевић и додао да школа у овој години нема неких капиталних инвестиција али да ће се радити на текућем одржавању и сталном унапређењу услова рада.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.