logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Појашњење конкурсне документације - Дом здравља

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Град Београд
Градска општина Младеновац
Комисија за спровођење поступка јавне набвке
Број: 03.05.404-44/2018
Датум: 13.7.2018. године


На основу члана 63. став 3. и члана 54. став 12. тачка 1. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС", бр. 124/2012, 14/2015 и 68/2015), Комисија за спровођење отвореног поступка јавне набавке образована Решењем председника градске општине Младеновац бр. 03.05.404-44/2018 од 26.6.2018. године, даје следеће:


ПОЈАШЊЕЊЕ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ - III


У отвореном поступку јавне набавке извођења радова на санацији, адаптацији и инвестиционом одржавању објекта Дома здравља у Младеновцу, ЈН бр. 3.10/2018, а поводом питања заинтересованих понуђача, Комисија даје следеће одговор:


1. Питање заинтересованог понуђача:

"Да ли потврду о реализацији раније закључених уговора-образац бр.XVII, можемо доставити оверену и потписану, у копији, обзиром да нам је Наручилац, који исту потписује и оверава далеко, па да не бисмо правили трошкове, исту би нам послао скенирану мејлом и ми бисмо приложили уз тендер, уз наравно уговоре и целокупне окончане ситуације?"

Одговор: Може се приложити копија под условом да садржи све тражене податке, али Наручилац има право у законски дефинисаном року да тражи доставу оргинала на увид.


2. Питање заинтересованог понуђача:

"Да ли целокупна окончана ситуација, као доказ за пословни капацитет, треба да буде преведена од судског тумача на српски језик са енглеског (обзиром да има преко 500 страница и јако много кошта и многоооо времена је потребно да би се све до детаља превело), или је довољно да корице буду преведене, из којих се види све основно, преведен уговор уз то и анекси, као и потписана потврда од Наручиоца за све те радове?"

Одговор: Уз понуду могуће је доставити прву и последњу страну окончане ситуације где су видљиви сви тражени подаци, овере одговорних учесника,а посебно врсте радова.
Наручилац задржава право захтева за достављањем комплетне ситуације приликом оцене понуда уколико је потребно појашњење.


3. Питање заинтересованог понуђача:

"Уколико Наручилац не жели да овери Потврду Ивођачу о изведеним радовима или није у могућности да то уради, да ли понуђач уместо обрасца потврде може приложити Уговор, анексе, Окончану ситуацију, Употребну дозволу (Записник о примопредаји), јер су то докази да је објекат у целости завршен и да се већ одавно користи?"


Одговор:

У конкурсној документацији је јасно прецизирано да је као доказ пословног капацитета потребно доставити. Понуђач је дужан да достави потписане и оверене Обрасце потврда о раније реализованим уговорима, од стране наручилаца. У случају да понуђач не може да обезбеди Потврду наручиоца, он то мора образложити достављањем Изјаве под кривичном и материјалном одговорношћу на меморандуму фирме, оверене печатом и потписане од стране овлашћеног лица, у којој наводи разлог немогућности прибављања исте (нпр. стечај). У Изјави се мора навести контакт особа и Наручилац има право да провери приложену референцу, а посебно податке да ли је уговор реализован у року и захтеваном квалитету.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.