Актуелности

Игралишта за децу у свакој месној заједници - изграђено дечије игралиште у Пружатовцу

Објављено у Актуелности.

Након малишана у Сенаји, Међулужју и Месној заједници Центар, и деца у Пружатовцу добила су ново место за дружење и игру. У овој Месној заједници отворено је ново игралиште које је опремљено љуљашкама, клацкалицама, тобоганом и другим мобилијаром, уређено у складу са свим важећим стандардима и заштитом која је неопходна за безбедну игру.

Осим деце, задовољни су и родитељи. Анита Степановић, мештанка Пружатовца која ради и као васпитачица у овом селу, каже да до сада нису имали дечије игралиште и да им ово много значи, нарочито најмлађима.

„На игралишту се свакодневно окупља велики број деце, а до сада то није било могуће јер нису имали простор где би могли да се играју, друже и развијају своје моторичке способности, тако да је ово што је урађено за наше село много лепо и корисно“, рекла је Степановић.

Наставићемо да радимо и улажемо и даље, равномерно у све месне заједнице, каже председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић.

„Имамо план да у свакој месној заједници на територији општине у наредних годину – две урдимо оваква игралишта. Почећемо и са пројектовањем тргова јер желимо да свака месна заједница добије лепо и пристојно место на којима ће се грађани окупљати, старији довести унуке и дружити се“, рекао је Глишић.

Поред четири дечија игралишта, у овој години изграђен је и кошаркашки терен у центру Међулужја.

1_decije_igraliste_pruzatovac
2_decije_igraliste_pruzatovac
3_decije_igraliste_pruzatovac
4_decije_igraliste_pruzatovac
5_decije_igraliste_pruzatovac
6_decije_igraliste_pruzatovac
7_decije_igraliste_pruzatovac7