Актуелности

Ротације на поклон за пољопривреднике из Влашке

Објављено у Актуелности.

 

Комисија за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац организовала је за пољопривреднике из Влашке предавање о значају безбедног понашања у саобраћају приликом управљања пољопривредним машинама. У пријатној атмосфери, у Дому културе у Влашкој, окупљени мештани учествовали су у интерактивној радионици која је имала за циљ да их подстакне да размишљају о последицама неадекватног понашања у саобраћају.

Председник Месне заједнице Влашка, Дејан Нинковић, поздравио је пристуне, захвалио им се на присуству и скренуо пажњу на то да је, колико год да су упознати са правилима понашања у саобраћају, увек корисно да се подсете битних детаља који понекад могу да  сачувају животе.

"Важно је да увек, када учествујемо у саобраћају, имамо на уму да наше понашање утиче и на остале учеснике у саобраћају. Једини начин да будемо безбедни је да стално учимо и да научено примењујемо, рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац.

“Настојимо да кроз разне активности утичемо на свест возача о значају коришћења система заштите током вожње. Општина Младеновац постала је препознатљива по акцији доделе аутоседишта за сваку новорођену бебу. Овај пројекат реализујемо од 2016. године и од тада смо родитељима новорођених беба у Младеновцу поклонили близу 3.000 аутоседишта. Статистика показује да је проценат употребе дечјих аутоседишта у односу на 2016. годину у нашој општини порастао је за готово 40 процената.

У циљу унапређења безбедости саобраћаја на путевима, Комисија за безбедност саобраћаја обезбедила је ове године за возаче и пакете обавезне опреме који садрже прву помоћ, троугао и светлоодбојни прслук, бежичне слушалице за безбедно телефонирање током вожње, кациге за бициклисте, ужад за вучу, противпожарне апарете који нису део обавезне опреме али је свакако добро имати их у случају непредвиђених ситуација. До сада смо обезбедили полигоне за обуку бициклиста у три младеновачке школе, а у наредних месец дана ћемо поклонити бицикле свим основним школама на територији општине”, рекао је Ивановић.

Rotacijavlaska1
Rotacijavlaska2
Rotacijavlaska3
Rotacijavlaska4
Rotacijavlaska5
Rotacijavlaska6
Rotacijavlaska7
Rotacijavlaska8