Култура

"Cotton Pickers" најбољи на Гитаријади

Објављено у Култура.

Младеновачки блуз бенд "Cotton Pickers" победник је 45. зајечарске Гитаријаде.
Овогодишња тродневна 45. зајечарска Гитаријада одушевила је око 12 000 љубитеља рока на позорницама у центру Зајечара и у Спортском центру "Краљевица". Публика је уживала у свирци 14 такмичарских аматерских бендова, посебно у свирци бенда "Cotton pickers" из Младеновца, који је победио гласовима стручног жирија и нишког бенда "ДОК 7", коме је победничке гласове дала публика.
Првом бенду припала је награда од 150.000, а другом од 100.000 динара. Сви учесници такмичења биће у прилици да бесплатно сниме ТВ спот.
У ревијалном делу зајечарске гитаријаде наступили су, између осталих, Зона Б, Васил Хаџиманов бенд, Влатко Стефановски, Дадо Топић, Рибља Чорба, Агата, Kultural Shock и Дисциплина Кичме.

Бенд Cotton Pickers је настао 2004. године у Младеновцу када су се чланови бенда састали у оквиру неког сасвим другог пројекта...
У паузама између проба најчешће су свирали блуз и та идеја им се јако допала, па су наставили у оквирима овог жанра. Убрзо су почеле пробе са новооформљеним бендом који чине три члана Јован Степић (гитара и вокал), Иван Степић (бас) и Урош Угриновић (бубњеви).