Актуелности

Првенство Србије у шаху за основце у Младеновцу

Објављено у Актуелности.

Младеновац ће 6. и 7. априла бити домаћин Првенства Србије у шаху за ученике основних школа, на којем ће своје вештине у појединачном и екипном такмичењу показати више од 800 талентованих младих шахиста из целе Србије.

Поводом овог значајног спортског догађаја, председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, угостио је председника и секретара Шаховског савеза Србије, Драгана Лазића и Небојшу Баралића.


Пријему су присуствовали и председник Шаховског клуба „ЛилаМа“ Младеновац, Драган Ђорђевић и члан клуба, Никола Бајовић, као и директор Основне школе „Момчило Живојиновић“, Миљан Нововић.

Глишић се овом приликом захвалио Шаховском савезу Србије и младеновачком клубу „ЛилаМа“ на изузетној сарадњи и истакао значај организовања овог такмичења у Младеновцу.


„Првенство Србије у шаху за ученике основних школа не само што ће обележити важан тренутак у шаховској историји Младеновца, већ ће допринети развоју и промоцији шаха као спорта међу млађом генерацијом“, рекао је Глишић.

Драган Лазић, председник Шаховског савеза Србије, изразио је захвалност председнику општине на гостопримству и одличној сарадњи, нагласивши да је за развој младих шахиста важно, осим такмичења, и дружење, као и размена искустава која стекну учествујући на оваквим догађајима.

Након пријема, гости и домаћини посетили су Основну школу „Момчило Живојиновић“, која ће бити место одржавања овог значајног такмичења, како би се на лицу места договорили о свим логистичким и организационим детаљима потребним за успешно спровођење првенства.

PrvenstvoSRB1
PrvenstvoSRB2
PrvenstvoSRB3
PrvenstvoSRB4
PrvenstvoSRB5