logo

Актуелности

У току је реконстукција држаног пута Младеновац – Смедеревска Паланка

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на реконструкцији пута између Младеновца и Смедеревске Паланке и том приликом најавио да ће ове године, ако све буде како треба, почети изградња брзе саобраћајнице “Вожд Карађорђе” чиме ће, како је рекао, читава Шумадија бити премрежена брзим саобраћајницама и ауто-путевима.

Опширније

  • Датум креирања: .

Обележен Свети Трифун и награђени произвођачи најбољих вина и ракије

Поводом 14. фебруара, Светог Трифуна, славе Удружења виноградара и воћара „Младеновац“, одржан је 27. сабор виноградара и воћара на којем су уручена признања произвођачима за најбоље оцењена вина и ракије.

Покровитељ Сабора је Градска општина Младеновац, а овогодишњи домаћин славе и колачар, на позив овог удружења, био је Владан Глишић, председник општине.

Након резања славског колача, присутнима се обратио Никола Милисављевић, председник Удружења виноградра и воћара „Младеновац“, који се захвалио Градској општини Младеновац на континуираној подршци и помоћи у реализацији свих активности удружења које има више од 200 чланова. Истакао је да Општина Младеновац данас има познате и признате произвођаче грожђа и свих воћарских култура, а самим тим и произвођаче квалитетних вина и ракије, који су пронашли пут до домаћих и страних купаца.

Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац, честитао је Удружењу виноградара и воћара „Младеновац“ на дугогодишњем успешном раду, организацији 27. сабора и очувању култа српског домаћина, производњи домаће ракије и вина.
„Честитам произвођачима на признањима и желим вам да следеће године још више оплемените своју ракију и вино. Истакао бих да је Сабор ове године имао и хуманитарни карактер. Успели смо, сви заједно, да прикупимо средства за лечење нашег суграђанина Јовице Стевановића из Шепшина. Верујем да ће свако следеће саборавање бити пример да, осим дружења, можемо бити и хумани“, рекао је Глишић.

Стручна комисија на челу са проф. др Слободаном Јовићем и члановима, сомелијерима Милошем Милићевићем и Робертом Бодом, оценила је најбоља вина и ракије произведена у 2023. години. Узорковано је 85 производа, од тога 28 вина и 57 ракија свих врста.

НАГРАДЕ:


Бела вина
1.место – Саша Кеча, Кораћица
2.место – Милан Аврамовић, Дубона
3.место – Жељко Живановић, Кораћица


Вино розе и ружица
1.место – Саша Кеча, Кораћица
2.место – Бојан Ковачевић, Амерић
3.место – Саша Кеча, Кораћица


Црвено вино
1.место – Жељко Живановић, Кораћица
2.место – Саша Кеча, Кораћица
3.место – Милан Аврамовић, Дубона


Шљивовица
1.место – Жељко Живановић, Кораћица
2.место – Душан Лазаревић, Кораћица
3.место – Бранислава Пајовић, Кораћица


Комоцица и лоза
1.место – Никола Кеча, Кораћица
2.место – Жељко Живановић, Кораћица
3.место – Миодраг В. Прокић, Дубона


Воћне ракије
1.место – Урош Живановић, Кораћица
2.место – Милош Николић, Кораћица
3.место – Живомир Ивановић, Кораћица

Svtrifun1
Svtrifun2
Svtrifun3
Svtrifun4
Svtrifun5

  • Датум креирања: .

Представљена најбоља младеновачка вина и ракије

Поводом Дана виноградара и воћара, у опуштеној и пријатној атмосфери, дружили смо се са виноградарима, воћарима и љубитељима вина и ракије.

Опширније

  • Датум креирања: .

Дегустација вина и ракије, 14. фебруара, у центру града

Градскa општина Младеновац и Удружење виноградара и воћара „Младеновац“ организоваће изложбу и дегустацију најбоље оцењених вина и ракије у оквиру традиционалне манифестације „Сабор виноградара и воћара“.

Опширније

  • Датум креирања: .

Дневни ред 23. седнице Скупштине градске општине Младеновац

На основу члана  80. Пословника Скупштине градске општине Младеновац ("Службени лист града Београда", број 10/20), с а з и в а   се

ДВАДЕСЕТ ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ,  за 13. фебруар 2024. године (уторак) у Великој сали Скупштине градске општине Младеновац, са почетком у 16,00 часова.

Опширније

  • Датум креирања: .

Јавни позив избеглим и интерно расељеним лицима - обновљен

Јавни позив избеглим и интерно расељеним лицима која бораве на територији градске општине Младеновац да поднесу захтев за доделу помоћи у грађевинском матријалу.

Опширније

  • Датум креирања: .

Аутоседишта за младеновачке бебе

Члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац, Стефан Ивановић, уручио је родитељима новорођених беба још 200 аутоседишта у оквиру пројекта „Аутоседиште за свако дете“.

Опширније

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.