Актуелности

Пољопривредни караван „Нај домаћин 2024“ стигао у Младеновац

Објављено у Актуелности.

Пољопривредни караван „Нај домаћин 2024“ посетила је министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде, Јелена Танасковић, која је заједно са председником Градске општине Младеновац, Владаном Глишићем и директором Института за сточарство у Београду, Николом Делићем, обишла штандове младеновачких пољопривредних произвођача.


Министарка Танасковић је нагласила да јој је велика част што присуствује овом догађају, пре свега због оних 3.500 пољопривредника који живи и ради на територији Младеновца и додала да је реч о радним људима који тачно знају шта им треба и имају конкретне предлоге.


„Ја инсистирам да свака грана крене прво од примарног пољопривредног произвођача, и тако ће остати у будућности. Ви сте ти од којих све почиње и ви сте ти који на крају крајева држите пољопривреду Србије. Оно што желим да вам кажем је да ћемо ми надаље инвестирати више у пољопривреду“, поручила је Танасковић, и позвала младеновачке пољопривреднике да поднесу пријаве за избор “Нај домаћина 2024.“.

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, истакао је да је избор за „Нај домаћина“ прави пример како треба поштовати и ценити пољопривредника, чувати и неговати традицију српског сељака и домаћина.


Додао је да је у општини Младеновац заступљена разноврсна пољопривредна производња, те да се пољопривредници претежно баве ратарством, повртарством, воћарством, и производњом млека.


„Подсетио бих да је прошле године више од 400 младеновачких пољопривредника добило субвенције града Београда у виду трактора, прикључних машина, оваца, јуница и кошница, што је у новцу износило једну четвртину од укупних субвенција за пољопривреду града Београда“, рекао је Глишић.

Пољопривредници, учесници каравана у Младеновцу, добили су на поклон по 100 килограма ђубрива, а поред представљања производа приређен је и богат културно-уметнички програм у којем су учествовале сестре Гобовић и културно-уметничка друштва Kud Ljubomir Ivanovic Gedza, Kud Sumadija Vlaska i KUD "Slavko Manojlović".

Избор за „нај домаћина“ одржава се по други пут, уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе Србије. Пријаве се подносе до 30. септембра.

PoljoKaravan1
PoljoKaravan2
PoljoKaravan3
PoljoKaravan4
PoljoKaravan5