logo

Новчана надокнада новорођеној деци - подношење захтева

 

 

ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА
ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ЈЕДНОКРАТНО НОВЧАНО ДАВАЊЕ
НОВОРОЂЕНОЈ ДЕЦИ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

Одлуком Скупштине градске општине Младеновац, донета на седници одржаној 17. децембра 2019. године и објављена у „Службеном листу града Београда“, број 126/19 од 17. децембра 2019. године, ступила на снагу 25. децембра 2019. године, остварује се право на једнократно новчано давање новорођеној деци на територији градске општине Младеновац.

Ова једнократна помоћ, у износу од 20.000,00 динара, може се  остварити за свако дете рођено по ступању на снагу ове одлуке.

Захтев за остваривање права на једнократно новчано давање подноси се у згради Управе градске општине Младеновац у улици Краља Петра Првог бр. 173, сваког радног дана од 8 до 15,30 сати.

Право на једнократно новчано давање остварује свака мајка са пребивалиштем пријављеним на територији градске општине Младеновац најмање годину дана пре дана рођења детета, као и са боравком у статусу интерно расељеног лица са Косова и Метохије најмање годину дана пре дана рођења детета.

Право на једнократно новчано давање остварује се на основу захтева који се подноси у року од шест месеца од рођења детета. Уз захтев се прилаже и извод из матичне књиге рођених за дете – децу (фотокопија), лична карта (фотокопија) и фотокопија текућег рачуна. Уколико захтев подноси отац детета, уз захтев се прилаже, поред наведених докумената и извод из матичне књиге венчаних, односно оверена изјава два сведока да родитељи детета живе у ванбрачној заједници.
 

ПРЕУЗМИТЕ : ОБРАЗАЦ ЗАХТЕВА

ПРЕУЗМИТЕ : ИЗЈАВА-САГЛАСНОСТ

СЛУЖБА ЗА ПОСЛОВЕ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ
УПРАВЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.