logo

Бање

 

 

 

 

Селтерс Бања

 

Селтерс Бања се налази на пространом, шумовитом терену у подножју планине Kосмај, 1 km од Младеновца, односно 50 km југоисточно од Београда. Надморска висина Бање је 136 m. Kлима је умерено-континентална, са доста сунчаних дана у години.

Минерална вода "Селтерс" је алкално-муријатична, угљено-кисела хипертерма температуре 50°C, високе минерализације (7,8 gr/l). Сличног хемијског састава су минералне воде Бад Емса (Немачка), Роа (Француска), Лухачовице (Чешка). Вода се у лечењу користи још од 1893. године, а флашира се од 1900. Одликована је на изложбама у Бриселу 1906. и Лондону 1907. Минерална вода "Селтерс" користи се као терапеутско средство у хидро и кинезитерапијама, за инхалацију и пиће.

Лечење се обавља у медицинском центру Хотела "Селтерс" и обухвата хидротерапију, кинезитерапију, електротерапију, фототерапију, сонотерапију, термотерапију, радну терапију, инструменталну и ручну масажу, као и комплетну респираторну рехабилитацију.

У Селтерс Бањи се лече:
- обољења коштано-зглобног система
- стања после повреда
- неуролошка обољења
- хронична обољења и оштећења настала у току процеса рада

Селтерс Бања се данас простире на двадесетак хектара парка са цветним алејама, фонтанама, шеталиштима са старим дрворедима између којих су смештена бањска здања, заправо реконструисани првобитни хотел и нови хотел "Селтерс", саграђен 1986.

ИНФО

 

Институт за рехабилитацију "Селтерс"
Kраља Петра I 335, Младеновац, тел. 8241-100, www.rehabilitacija.com


Кораћичка бања

 

У непосредној близини бање Селтерс, на пространом и шумовитом терену у подножју Космаја, налази се Кораћичка бања. На 3 km од Младеновца, налазе се изворишта минералне лековите воде, базен и спортски терени.

Термоминерални извори Кораћичке бање истраживани су још 1897, али лековитост вода (30°C) потврђена је тек 1986. године, и од тада је користи народ из околине.

У околним шумама очувано је неколико храстова старијих од 100 година.

Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.