logo

Актуелности

Градоначелник Шапић: Редован састанак са председницима општина убудуће нова пракса

 

Градоначелник Београда Александар Шапић одржао је данас састанак са председницима градских општина како би се дефинисали будући правци сарадње и убрзало решавање проблема на добробит свих грађана Београда.

– Ово је нова пракса и убудуће ће ови састанци бити редовни, а одржаваће се једном месечно. У међувремену ће координацију свих активности обављати помоћници градоначелника, који ће бити у сталној комуникацији са председницима београдских општина. Овај нови јединствени систем комуникације успоставићемо и на нивоу градских секретаријата и комуналних предузећа, како би сарадњу подигли на виши ниво и убрзали договор око реализације свих питања од значаја за грађане. На тај начин ће и Град Београд са градским општинама дати свој допринос јединственој политици коју председник Александар Вучић води на територији целе републике – рекао је градоначелник Шапић за Беоинфо.

Шапић је нагласио да ће један од приоритета којим ће се бавити у наредном периоду бити управо равномеран развој града, те да ће урадити све да грађани Београда из било ког дела града имају исте услове за живот.

– Грађане приградских општина највише интересује решавање проблема са којима се свакодневно суочавају, попут асфалтирања, изградње канализационе и водоводне мреже и доброг јавног превоза. Поред тога, ту је изградња вртића, обнова школа, али и безбедност ђака, као и изградња игралишта и простора за рекреацију. После тога долазе и спортски центри, позоришта које свакако ти људи који тамо живе треба да имају – истакао је градоначелник. 

Како је навео, многи људи из центра града ће се тада одлучити да живе на периферији, поготово ако буду могли да се за кратко време превезу до посла и назад.

– Све су то теме које ће бити присутне на сваком од ових састанака на којима ћемо настојати да као тим решавамо једно по једно питање и да на тај начин побољшавамо квалитет живота сваког грађанина Београда – нагласио је први човек престонице.

Извор: beograd.rs

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.