logo

Актуелности

Почетак рада Волонтерског сервиса

Дипломирани педагог Марија Вуковић први је волонтер који је почео да ради послове техничког секретара у Удружењу слепих и слабовидих Младеновца. Она и остали волонтери пружаће техничке услуге организацијама и појединцима из наше општине који за том врстом помоћи имају потребу.

Марија је истовремно и координаторка Волонтерског сервиса и председница младеновачке невладине организације УМЗИУМ где је, како каже, стекла и прва искуства у волонтерском раду који обавља већ десет година. Послове техничког секретара у Удружењу слепих и слабовидих Младеновца и Сопота обављаће два пута недељно, уторком и петком, по сат и по. Почетком недеље обавиће се разговори и са осталим младићима и девојкама који су заинтересовани за волонтирање и који ће чинити Волонтерски сервис Младеновца.

Јучерашњем покретању Волонтерског сервиса општине Младеновац који је доживео своју премијеру у Удружењу слепих и слабовидих Младеновца и Сопота, присуствовали су Дејан Чокић, заменик председника општине, Јасминка Прокић и Добрица Недељковић, помоћници председника и Богдан Вуксановић, члан Општинског већа.

Дејан Чокић, заменик председника општине, рекао је да се овај сервис оснива по препоруци градске власти и градоначелника Драгана Ђиласа, а у циљу добробити грађана Младеновца којима су услуге волонтера потребне.

– Ми ћемо даље у оквиру Волонтерског сервиса постепено укључивати нове услуге у зависности од потреба грађана Младеновца и профила пријављених волонтера – рекао је Чокић.

Јасминка Прокић, помоћник председника, као члан Комисије за формирање и праћење рада Волонтерског сервиса каже да се општина ангажовала се јер постоји потреба за оваквим услугама.

– Ново доба доноси тежу ситуацију када су у питању старији. Транзиција и традиционалне вредности су у колизији и да би смо превазишли проблеме отуђења који су све евидентнији основали смо Волонтерски сервис. Поставили смо координатора сервиса, а у следећој недељи имаћемо интервјуе са волонтерима што се тиче рада на терену – рекла је Прокићева.

Добрица Недељковић, помоћник председника, поздравио је ову акцију и организаторе који су осмислили програм али и ближе дефинисао будућу улогу Волонтерског сервиса.

– Могу само да кажем пар практичних ствари које не бих да се схвате погрешно. На територији наше општине тренутно живи 120 наших суграђана који чекају услугу Геронтолошког центра. Важно је да се каже да ови млади и хумани људи неће бити и нису геронто домаћице и то морају да схвате они који ово гледају. Ово је и апел нашим суграђанима да када се буду јављали Волонтерском сервису не злоупотребљавају услуге у смислу захтева који не би били одговарајући овом програму.

Зоран Шабановић, председник Удружењу слепих и слабовидих Младеновца и Сопота се захвалио општини на овом виду помоћи.

– Ово много значи за нас пре свега због писање пројеката и комуникације са осталим организацијама. Наше Удружење има укупно 106 чланова и добијање овог радника је велики корак за нашу организацију. Очекујем од општине да испуни обећање за ову годину, значи да се поред финасирања пројекта побрине и за плаћање рачуна за струју и воду.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.