logo

Актуелности

Спасавање бескућника

Током минулих неколио дана сибирске зиме ангажовањем градске општине Младеновац, Центра за социјални рад и Геронтолошког центра четири особе које су живеле на улици смештене су у Геронтолошки центар.

Пошто је прихватилиште у Београду пребукирано, четири мушкараца старости између 50 и 60 година из Младеновца, који су тешки социјални случајеви без смештаја, превезени су у Геронтолошки центар који их је примио и до даљњег прихватио бригу о њима. Ради се о људима који су спавали по хаусторима, холовима и на зеленој пијаци.

др Добрица Недељковић, помоћник председника општине за здравство и социјалну заштиту, каже да је у оваквим условима била најважнија добра организација и брза реакција како би се спасли људи који не могу да издрже овако ниске температуре на улици.

– Ми смо испред општине организовали превоз људи и координисали акцијом, али бих се захвалио људима из Центра за социјални рад и Геронтолошког центра, који су нас до краја и професионално испратили у овој причи и брзо реаговали када је то било најпотребније.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.