logo

Актуелности

Обавештење – увид у бирачки списак (републички избори)

На основу чл. 14. и 15. Закона о јединственом бирачком списку ("Службени гласник РС", број 104/09 и 99/11) и Одлуке о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије ("Службени гласник РС", борј 19/12), даје се

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Поводом расписаних избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, који ће се спровести дана 6. маја 2012. године, обавештавају се грађани који имају пребивалиште, односно боравиште на територији градске општине Младеновац да могу извршити увид у бирачки списак за територију градске општине Младеновац и по потреби покренути поступак за упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка.

Бирач који ће на предстојећим изборима за народне посланике Народне скупштине Републике Србије гласати по месту боравишта у Републици Србији, односно на територији градске општине Младеновац (ако је место боравишта на територији општине Младеновац), дужан је најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, тј. до 15.4.2012. године, да Управи градске општине Младеновац поднесе захтев за упис података у бирачки списак да ће на предстојећим изборима гласати према месту боравишта.

Увид у бирачки списак сваки заинтересовани грађанин може извршити у просторијама градске општине Младеновац, Јанка Катића 6, у канцеларијама број 9 и 17.

Увид се може извршити сваким даном осим недеље, у времену од 8 до 16 часова.

Заинтересовани грађани дужни су да приликом провере код себе имају личну карту.

Захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка предаје се Одељењу за општу управу Управе градске општине Младеновац, улица Јанка Катића 6, канцеларије бр.  9 и 17.

Захтев се подноси најкасније до 20. априла 2012. године, у 24 часа.

По истеку овог рока (уз претходну проверу) захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку предаје се министарству надлежном за послове управе, најкасније 72 сата пре дана одређеног за одржавање избора тј. до 2. маја 2012. године, у 24 часа.

УПРАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ
Број III-08-208-2-272/2012, 14.3.2012. године

НАЧЕЛНИК
Мирјана Симовић

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.