logo

Актуелности

"Ласта" гради еко станицу

Састанак челних људи младеновачке "Ласте" са Дејаном Чокићем, председником општине Младеновац, искористили смо да поразговарамо о активностима и плановима овог саобраћајног предузећа.

Приликом посете Горана Топаловића, директора и Младена Лазаревића, шефа саобраћаја ПО "Ласта" Младеновац, градској општини Младеновац разговарано је о даљој сарадњи општинe и београдског превозника.

Како нам је рекао Младен Лазаревић, шеф саобраћаја, "Ласта" Младеновац дуги низ година успешно врши уговорен превоз ђака на територији општине Младеновац у 9 школа. Одређен број школа користи засебан аутобус који довози и одвози децу у школу док се деца осталих школа уклапају у редовне ђачке поласке.

– На захтев садашњег председника општине да изађе у сусрет потребама грађана у фебруару месецу пуштено је 9 нових полазака за и из Београда, такође, у мају пуштена је у рад градска линија 5 Трстена-Границе – каже Лазаревић.

Сарадња општине и Ласте биће проширена и на изградњу еко станице. Наиме, општина је помогла у добијању потребних дозвола за земљиште на којем ће бити изграђена станица, а како истиче наш саговорник Ласта има за циљ да са изградњом те станице смањи штетан утицај на околину односно смањи загађење ваздуха.

Лазаревића смо питали да ли ће бити повећања броја линија према Београду и на локалу и уопште, како функционише превоз.

– Ласта Младеновац у свом возном парку има 75 возила од којих је свакодневно на линији 62. Радним данима одржимо 560 полазака, суботом 260 И недељом 200. Као што сам већ рекао, у месецу фебруару пуштено је девет нових полазака за грађане који гравитирају према Београду. Што се тиче полазака у локалу, ту смо изашли потребама грађана И пустили градску линију 5 Трстена-Границе са укупно 23 поласка радним даном. За ту линију набавили смо и ново возило са 16 седишта које је климатизовано тако да ће им вожња у врелим летњим данима бити право уживање.

Што се тиче конфора путника у октобру месецу добили смо 4 нова аутобуса, 3 саобраћају на линији Младеновац-Београд док је једно ангажовано за превоз путника на градској линији.

Такође,током октобра, у сарадњи са ДИП-ом И ЈКП-ом заменили смо 5 печурака које су биле дотрајале са новим. Извршили смо и снимање печурака на свим линијама да би упутили захтев да се на местима на којима треба да се замене, исте скину и ставе нове.

Што се тиче контроле путиника, она се свакодневно врши на различитим локацијама. Немају већих проблема у раду, наравно, увек постоје они путници који желе да се возе без карте, али на нашу радост број тих путника је све мањи – рекао је Лазаревић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.