logo

Актуелности

Прваци учили о понашању у саобраћају

 


Едукативна акција "Ђаци вас моле, успорите поред школе" коју организује Град Београд и београдски "Паркинг сервис" одржана је данас у сали биоскопа. Кроз песму и игру, младеновачки прваци су учили како да се правилно и безбедно понашају у саобраћају.

На почетку другог полугодишта, за малишане из Младеновца одиграна је представа у којој су на њима занимљив начин видели како се правилно прелази улица, користи семафор и тумаче саобраћајни знаци. Деца су се дружила са предавачима "Паркинг сервиса" и младеновачким саобраћајним полицајцима. 

Представници Града Београда и Привременог органа градске општине Младеновац ђацима су поделили флуоросцентне прслуке и распореде часова, а за све школе из наше општине ЈКП "Паркинг сервис" је обезбедио и комплете одбојкашких, фудбалских и кошаркашких лопти. 

Градски менаџер Горан Весић присуствовао је данас едукативиној представи поводом почетка другог дела акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе". Он подсетио да је ово девета година од када траје ова значајна акција чији је циљ повећање безбедности деце у саобраћају.

– Ово је једна је од најбољих акција на коју смо веома поносни, а доказ за то је и њен континуитет. Током првог полугодишта покривено је шест општина у 54 школе, где је подељено око 6.000 флуоресцентних заштитних прслука. У другом полугодишту планирано је да се подели још око десет хиљада.

Сва деца која крену у први разред на овај начин добију основну обуку о правилима понашања у саобраћају односно о безбедности у саобраћају – истакао је Весић и додао да је Град Београд донео одлуку да до краја мандата реши поблем црних тачака испред свих школа.

Председник Привременог органа градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да ће градска општина Младеновац увек подржати сваку акцију која има за циљ повећање безбедности наших најмлађих суграђана у саобраћају. 

– Нарочито нам је задовољство што учествујемо у дугогодишњој едукативној акцији "Паркинг сервиса" и града Београда која има за циљ да ученици првог разреда основних школа добију основна сазнања о понашању у саобраћају.

Мислим да не треба посебно истицати колико је значајна акција у којој деца већ као прваци уз игру науче да прелазе улицу и поштују саобраћајне знаке. 

По ступању на дужност, Привремени орган градске општине Младеновац је као један од приоритета у раду одредио безбедност деце.


Ради се о мерама повећања безбедности ученика које не коштају пуно, а имају огроман значај. 

Општина Младеновац је финансирала ограђивање школског дворишта основне школе "Живомир Савковић" у Ковачевцу, такође у две сеоске школе, у Великој Крсни и Ковачевцу, уградили смо системе видео надзора.

На захтев Привременог органа предузеће "Београд пут" обележило је избледеле пешачке прелазе на критичним локацијама у Младеновцу, између осталог и испред основне школе "Свети Сава", а постављени су и успоривачи саобраћаја на улицама којима ђаци долазе до школа. Такође, покренули смо и велику акцију набавке аутоседишта за бебе.

Све ове мере као и оне које ће уследити, планирамо у складу са нашим опредељењем да приликом улагања у школе, па и у безбедност ученика, нисмо и нећемо гледати да ли је нека школа велика или мала нити да ли је градска или сеоска. Верујем да ћемо у овом послу као и до сада имати пуну подршку града Београда и МУП-а Србије – рекао је Глишић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.