logo

Актуелности

Ново дрвеће око школа и вртића

 

Поводом Светског дана шума, градска општина Младеновац и ЈП "Србијашуме" организовали су садњу 24 саднице у двориштима Основне школе "Коста Ђукић" и вртићу "Сунце".

Представници ЈП "Србијашуме" и општине Младеновац, народна посланица Наташа Јовановић и чланови Већа, Саша Вићентијевић и Богдан Вуксановић, обишли су данас ОШ "Коста Ђукић" и вртић "Сунце" где су посађене 24 саднице туја и Панчићевих оморики, донација Србијашума.

Том приликом инжењери ЈП "Србијашуме" одржали су ђацима зелени час из екологије и очувања животне средине. Јавно предузеће "Србијашуме" Светски дан шума обележава великом акцијом садње око 2000 садница лишћара и четинара у преко 90 вртића и основних школа широм Србије. Циљ акције је подизање свести о значају шума, нарочито деце и ученика, као и повећање степена пошумљености Србије.

Тренутно су 30 одсто територије Србије површине под шумама, а националном стратегијом пошумљавања тежи се да се тај проценат повеће на око 42 одсто у наредних неколико година.

Светски дан шума, 21. март, успостављен је на 23. седници Генералне скупштине европске пољопривредне конференције 1971.године да би се на тај начин допринело повећању свести и уверењу светске јавности о значају и улози шума за човека.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.