logo

Актуелности

Турски конфекционари обишли "Развитак"

altВласник турских текстилних фирми "Zeyteks" и "Truva", Zihni Yildiz, са сарадницима и представницима општине Младеновац, обишао је објекат и земљиште бивше конфекције "Развитак" за чију куповину је турски привредник заинтресован.

Садашњи власник "Развитка", словеначка фирма "Бодочност" огласила је продају објекта, а Zihni Yildiz, власник две турске текстилне компаније за шивење и бојење текстила, заинтересован је за куповину комплекса бившег "Развитка".

Представници градске оптшине Младеновац, града Београда и Владе Србије, упознали су Yildzа са тренутним статусом ове фирме, саобраћајном инфраструктуром Младеновца и кадровским потенцијалима наше општине за ову грану привреде. Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да ће фирма из Турске имати сву помоћ и подршку Владе Србије, града Београда и општине Младеновац. Он је истакао да Младеновац има традицију у текстилној индустрији, да има доста незапослених радника који су радили на овим пословима али и да се у Техничкој школи ученици школују за занимања из текстилне струке.

Директор и власника турских фирми, Zihni Yildiz нагласио је да ова компанија жели да инвестира у Србију као и да су добијали доста понуда из бивших југословенских република, нарочито из Босне и Херцеговине, али да је фирма заинтересована за Србију из више разлога.

alt Имамо јасан бизнис план који подразумева фокус на покретање производње у околини Београда. Допао нам се овај крај и генерално смо задовољни Младеновцем. Оно што смо данас видели на локацији у Младеновцу изгледа одговарајуће за наше потребе. Планирамо да отворимо фабрику за производњу одеће и у року од две године запослимо око 200 радника, а кроз пет година укупно 700 радника. Поред радника који би били ангажовани у самој фабрици, наша пословна стратегија је и да сарађујемо са женама које би могле да раде и од куће, тако да је увек могуће упошљење и додатних радница. Такође, план је да отворимо поред те фабрике и погон за бојење текстила.

Ми купце имамо, то су робне куће из Европе и Велике Британије, радимо за њих, тачније производимо директно за европске брендове. Не желимо да бацамо новац већ да га уложимо у производњу, технологију и раднике. Оно што нам је сада битно је да имамо комплетну документацију о стању објекта, темеља и зидова од чега ће зависити да ли ће објекат морати да се руши или адаптира што утиче на вредност наше инвестивције. Такође нам је важно да се одреди да ли је поред постојећег комплекса могуће откупити земљиште, односно проширити привредну зону рекао је Yildiz.

По завршетку састанка у општини Младеновац, делегација из Турске састаће се са представницима града Београда и Владе Србије. Будућност ове инвестиције зависиће пре свега од директног договора купца и продавца некадашњег "Развитка", турске компаније и садашњих власника из Словенија али и од аранжмана који турски инвеститор склопи са Владом Србије.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.