logo

Актуелности

Савиндан у младеновачким школама

altШколска слава Савиндан, која се прославља у част Светог Саве - утемељивача образовања и првог српског архиепископа, свечано је обележена у основним и средњим школама општине Младеновац.

Дан првог српског просветитеља, Савиндан, обележен је у младеновачким основним и средњим школама различитим свечаностима, приредбама, песмом и музичким програмом. Основна школа "Коста Ђукић" школску славу је прославила је на различите начине. Центарала прослава је у матичној школи на Селтерс бањи одржана је уз сечење колача и пригодан програм који је осмислио и припремио тим за културне програме.

Програм је саджао избор текстова који су посвећени првом српском просветитељу од народне поезије до Милорада Павића. Весело је било и у издвојеним одељењима Марковцу, Међулужју, Кораћици и Кораћичким ливадама. Пружатовац је имао пригодан програм и славу уз помоћ месне заједнице Пружатовац. У Великој Иванчи је програм изведен у цркви са вероучитељем и свештеником Иваном Ненадовићем.

Традиционално занимљив и оригиналан програм био је и у школи и школском дворишту издвојеног одељења ОШ "Бора Лазић" у Америћу као и у Основној школи "Свети Сава" и њиховим сеоским школама.

altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.