logo

Актуелности

Састанак радне групе за уређење паркиралишта

altПосле другог састанка радне групе за израду новог пројекта паркиралишта, председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, објаснио је докле се стигло са послом уређења ове комуналне делатности.

Глишић је изјавио да је градска општина Младеновац преко радне групе ушла у посао израде новог пројекта паркиралишта на територији наше општине што је услов за уређење ове комуналне делатности. Он је истакао да ће у изради пројекта општина Младеновац имати помоћ Секретаријата за саобраћај града Београда.

- Сходно изради пројекта паркиралишта знаће се да ли ћемо основати ново јавно предузеће или ћемо ову комуналну делатност поверити неком нашем јавном предузећу. Идеја је да у склопу пројекта имамо и места за јавне гараже, такође и да обезбедимо што више паркинг места. Морамо се у овом послу водити и поштовањем актуелних закона који уређују ову област јер претходна фирма која је радила овај посао није радила на законит и оправдан начин. Бавићемо се друштвеном одговорношћу, неће нам бити приоритет наплата, отимање новца од грађана већ уређење комуналне делатности, уређење центра града, један нов урбанистички план уређења шеталишта и мислим да ће грађани бити задовољни. Ми се надамо да ће овај посао бити завршен у наредна два месеца, обавештаваћемо грађана редовно о свим наши корацима тако да ће бити упознати са током целог посла.

Подсетио бих да је уговор ракинут зато што је наплата паркиралишта, што је била само обавеза "Метропаркинга", предата трећем предузећу и то је био услов раскида. Самим проширањем уговора, потписивањем разних анекса од стране власти која је водила општину 2013. године, тај уговор је постао доста штетан за грађане општине Младеновац - рекао је Глишић.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.