logo

Актуелности

1300 младића из Београда добровољно служило војни рок

alt

Од увођења добровољног служења војног рока 2011. године до марта 2018. више од 1300 војника са територије Регионалног центра Министарства одбране Београд одслужило је добровољни војни рок, рекао је на свечаности у општини Вождовац потпуковник Зоран Петковић, начелник Центра Министарства одбране Вождовац.

Војним обвезницима који су добровољно одслужили војни рок у генерацијама “март” и “септембар” 2011. и 2012.године, данас су уручене Значке војника на добровољном служењу војног рока и Захвалнице отаџбине.

„Желимо да будете пример осталим младим људима да следе ваш пут и покажу да су достојни војничког позива, као што сте ви то учинили“, нагласио је потпуковник Петковић.

 

 

 

 

 

alt

Шеснаест војника са територија општина Вождовац, Савски венац, Врачар, Малденовац и Сопот које је на добровољно служење војног рока упутио Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Вождовац, добили су признања у знак захвалности што су се ставили на располагање Војсци Србије у циљу јачања система одбране.

На свечаности у Градској општини Вождовац признање војницима уручили су заменик начелника Управе ГО Вождовац Марко Денчић, пуковник Драган Стојчић, начелник Управе регионалног центра Министарства одбране Београд и Зоран Петковић, начелник Центра МО Вождовац.

 

 

 

 

alt

Поздрављајући присутне, Марко Денчић је рекао да је Вождовац познат по војсковођама чија имена носе насеља и улице, као и сама општина.

„Карађорђе, војвода Степа и Милунка Савић само су неки од великана наше прошлости, а данас се одаје признање младима који су свакако пример за будућност“, рекао је Денчић.

            Испред Градске општине Младеновац, свечаном уручивању признања војним обвезницима присуствовао је Дејан Ивковић, члан Већа градске општине Младеновац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.