logo

Актуелности

Саопштење ГОМ на писање коалиције новинарских и медијских удружења

alt

                Поводом саопштења Коалиције новинарских и медијских удружења, којим се изражава оштар протест због "уочених неправилности у процесу расподеле средстава" и тражи од Већа градске општине Младеновац да поништи Решење о расподели средстава за суфинансирање пројеката за остваривања јавног интереса у области јавног информисања на теритроији градске општине Младеновац до краја 2018. године, градска општина Младеновац саопштава следеће:

                                                                                                  

            Целокупан поступак суфинансирања пројеката производње медијских садржаја из буџета градске општине Младеновац, спроведен је и окончан стриктно у складу са позитивним прописима који регулишу ову материју. Стога чуде наводне "уочене неправилности у процесу расподеле средстава" а још више "пропусти службе која је проверавала документацију и који се уочавају у поменутом решењу".

            У решењу се врло прецизно наводи да је Комисија разматрала све пријаве и позвала учеснике са непрецизно попуњеном документацијом да отклоне недостатке, овим учесницима уручени су закључци комисије, тако да нису тачни наводи да је служба селективно, путем телефона обавестила пет медија о уоченим недостацима, а да од преосталих седам то није захтевала што јасно показује да су наводи Коалиције новинарских и медијских удружења произвољни и неаргументовани.

            Што се тиче апела Коалиције да се у Комисију именују медијски стручњаци који оправдавају то звање, подсећамо да је Веће градске општине Младеновац својим решењем за једног од чланова комисије именовало и кандидата баш ове Коалиције, што је још један пример поштовања закона од стране градске општине Младеновац. Разлози због којих овај члан Комисије није присуствовао седницама Комисије, градској општини Младеновац нису познати. Можда је одговор на ово питање познат Коалицији новинарских и медијских удружења?

            Још једном истичемо да је градска општина Младеновац, као што је то чинила и до сада , а што ће поштовати и убудуће, поступак доделе средстава путем јавног конкурса спровела стриктно поштујући одредбе Закона о јавном информисању и Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.