logo

Актуелности

Пријем за младеновачке "вуковце"

altНајбољи основци и средњошколци, њихови родитељи, другари и професори, данас су били гости на традиционалном пријему који градска општина Младеновац организује за добитнике дипломе "Вук Караџић".

Ове године Младеновац може да се похвали са осамдесет троје "вуковаца", од чега деветоро ученика генерације.

Вуковци су добили књигу са четири романа Иве Андрића, док су ђаци генерације награђени и књигом "Историја уметности". Мини концерт извели су Хор и оркестар младеновачке "Гимназије".

Домаћин данашњег пријема у сали биоскопа, Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, честитао је ђацима на постигнутом успеху и уручио им књиге, поклон градске општине Младеновац.

– Улазећи у своје разреде, са великим надама и очекивањима, започели сте заједничко путовање, нимало лако ни једноставно, али сте га успешно прошли и на свом путу сазревања стигли до једног циља. Вукова диплома представља круну једног раздобља у вашем животу, као потврда да су се труд и залагање исплатили.

altНа том путу нисте били сами. Ваши наставници, разредне старешине и родитељи давали су вам подршку и веру да не одустанете већ да наставите до коначног циља. Хвала вам на упорности, истрајности и стрпљењу који су ваше учење и сазревање учинили лакшим.

Посебну захвалност изражавамо професорима који су на темељу властитих знања и искустава обогатили ваше видике, откривајући ваше племените стране и подижући ваш углед у сопственим очима. Свако до њих је уградио део себе у вас, а онда су вас сви заједно уобличили у оно што се сада, са жељом и надом да мала клица коју су вам подарили прерасте у велико зрно мудрости.

Преко трња до звезда - реченица коју је Сенека давно изговорио у овом свечаном дану добија своје пуно значење. Све тече и све се мења. Заједно са стварима око нас мењамо се и ми. Морате још много да учите како би сте успешно савладали испит зрелости када ће те бити спремни да мењате свет око себе и будете носиоци оних промена које желите да видите око себе. Да га учините бољим него што сте га почетку свој пута затекли и у будућности поставите високо своје циљеве и идеале. Следите своје снове уверени да сте на правом путу.

Честитам вам на успеху и верујем да ће те, где год да вас животни путеви одведу, свој град и своју земљу носити у срцу - рекао је Глишић.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.