logo

Актуелности

Нови кош у школи у Шепшину

altАкција уређења школских игралишта настављена је у Шепшину где је у дворишту тамошње школе постављена нова кошаркашка конструкција, као резултат сарадње градске општине Младеновац, Спортског савеза Младеновца и организације "Стритбол".

Како је рекао Горан Спасојевић, члан Већа градске општине Младеновац задужен за спорт, циљ је да се уреде и стандардизују сва школска игралишта у нашој општини.

- Данас смо у Шепшину, сва деца су на терену и радују се новим реквизитима. Идеја је да овај терен у потпуности уредимо, да га оградимо, означимо, заменимо голове и мреже и да деци из Шепшиниа омогућимо једнаке услове као што то имају деца у Младеновцу или Београду. Треба водити рачуна о сваком детету и деца сигурно неће проводити више времена за рачунарима већ ће бити на спортским теренима. Наша обавеза је да у наредном периоду сва спортска игралишта средимо, пре свега у безбедносном смислу.

Започели смо акцију уређења гумираних терена у општини и надам се да ћемо у наредном периоду уредити скоро сва школска игралишта. Ово радимо у сарадњи са Спортским савезом Младеновца и организацијом "Стритбола" који имају интереса да се што већи број деце баве кошарком.

Користимо и репариране табле и кошева како би смо их привели намени. Ове конструкције су као нове и много мање новца коштају, а пре свега захваљујући знању и ентузијазму ових људи да се прикључе акцији.

Ми ћемо се потрудити да овај терен уредимо. Урадили смо то у Рајковцу, Кораћици, ОШ "Момчило Живојиновић", припремамо се за Дубону, Велику Крсну, Влашку и свуда где се деца баве спортом. Захвалио бих се људим који су помогли да се ово уради јер ово није нимало једноставан посао, мора се водити рачуна и о правој висини, стабилности и безбедности конструкције - рекао је Спасојевић.

Милан Црногорац, помоћник директора ОШ "Момчило Живојиновић", захвалио се на учесницима ове акције на обављеним радовима којима се деца мотивишу за бављење деце спортом и физичким активностима.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.