logo

Актуелности

Едукација ученика и наставника о понашању у ванредним ситуацијама

altНа данашњем састанку представника општинског Штаба за ванредне ситуације, Националног тренинг центра за ванредне ситуације и директора основних школа "Момчило Живојиновић" и "Коста Ђукић", договорена је реализације акције едукације ученика, наставника и родитеља за понашање у ванредним ситуацијама.

Едукација запослених и ученика у ове две младеновачке школе се обавља преко Националног тренинг центра за ванредне ситуације из Центра за полицијску обуку Сектора за људске ресурсе МУП-а Србије.

Током акције, сваком ученику биће подељен "Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама". Циљ је да свака породица, преко своје деце, добије информацију како се треба понашати у ванредним ситуацијама. Кроз ову едукацију посебан осврт биће на евакуацији ученика и запослених у ванредним ситуацијама. Акција почиње 27. марта у обе школе истовремено.

Како је рекла Марина Мишић, директорка ОШ "Момчило Живојиновић", на основу овог састанка договорене су акције везане за едукацију ученика, наставног и ненаставног особља, везане за понашање у ванредним ситуацијама.

alt- Договорили смо да крајем марта направимо едукацију у школама. Наше школе, "Момчило Живојиновић" и "Коста Ђукић", имаће у истом моменту две обуке којима ће бити обухваћен највећи број особља. У оквиру ове акције ученици ће добијати "Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама", тако да је циљ читавог пројекта обучавање ученика и наставника како да се понашају у ванредним ситуацијама - рекла је Мишићева, директорка школе која има 1.473 ученика.

Јасмина Чабрило, директорка ОШ "Коста Ђукић", истакла је да се преко поделе овог припручника постиже да свака породица, захваљујући деци, има јасну представу о томе шта ће се дешавати у школи у ванредним ситуацијама.

- Деца ће, уз помоћ наставног и ненаставног особља који су прошли ову едукацију и који су у овим случајевима најважнији пошто први и виде да се нешто дешава, проћи важну едукацију како би безбедно дошли на неко друго подручје уколико се ванредна ситуација деси у школи. Суштина је да се преко деце се едукују цела породица - рекла је Чабрило. Основна школа "Коста Ђукић" има 896 ученика и 96-оро наставног и ненаставног особља.


ПРЕУЗМИТЕ : Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.