logo

Актуелности

Унапређење приступа правима и услугама из домена социјалне заштите

altУ просторијама Градског центра за социјални рад, одељења у Младеновцу одржан је састанак представника ове установе са Мобилним тимом за инклузију Рома и Ромкиња општине Младеновац и ромских удружења.

На састанку су утврђени циљеви и задаци за унапређење приступа припадника ромске националне припадности услугама социјалне заштите.

Сузана Васић, координаторка Мобилног тима и члан Већа ресорно задужена за социјална питања, националне мањине, унапређење и заштиту људских и мањинских права, истакла је важност информисања ромске популације о њиховим правима и обавезама као корисника социјалне заштите.

Горјана Грчић, руководилац Градског центра за социјални рад, одељења у Младеновцу, нагласила је да је ова установа отворена за ромску популацију за добијање различитих саветодавних услуга које пружа Центар за социјални рад.

Представници ромских удружења изразили су очекивања да ће ова информативна кампања допринети социјалној укључености Рома и Ромкиња у локалној заједници.

На састанку су дефинисани правци деловања у остваривању ових задатих циљева, а једна од наредних активности биће одржавање трибине у Карађорђевој улици, у мобилним стамбеним јединицама.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.