logo

Актуелности

Срушен привремени објекат Задруге "Слога"


Рано изјутра око 5 часова, радници и механизација, започели су са уклањањем привременог објекта задруге "Слога" на зеленој пијаци. Рушње је привремено прекинуто када је испред багера, села Мика Стоисављевић, директорка задруге "Слога". Рушење овог објекта додатно је ископликовала чињеница да Електродистрибуција није откачила струју са бараке, што је могло, да није благовремено примећено, изазвати несрећу. Међутим, после преговора и уз асистенцију полиције, овај објекат је срушен око 11 часова када се двадесетак незадовољних грађана (са два трактора) преселило испред зграде општине Младеновац. Они су тражили разговор са председником општине Браниславом Јовановићем, који их је позвао да уђу у зграду што су они уз звиждуке одбили, након чега су се убрзо разишли.

Рушењем привремног објекта "Слоге", настављено је спровођење Плана детаљне регулације уређења комплекса зелене пијаце, који је после више безуспешних покушаја, усвојен августа прошле године. Планом се предвиђа уређење овог централног градског језгра, етапним радовима на планским целинама. Такође, планом је предвиђено да се на месту данашње зелене пијаце обезбеди противпожарни пут, више простора за зелени пијац, додатни паркинг као и проширење градског парка. У спровођењу урбанистичког уређења ове зоне до сада је срушен бивши магацин "Ц маркета", а продавци мешовите робе пресељени су на бувљи пијац.

– Као што председник каже он стално нешто ради по граду, а шта ми да радимо по селима. Шта ја да радим са 500 литара млека, а сваки дан ми треба неки документ из задруге, јер ови из млекаре увек траже нешто. Где ћу ја да пријавим моју јуницу и теле, где !? Код Бранислава Јовановића да дођем у општину. То је срамота што се ради, шта треба да идем у Страгаре за неки папир. Ја Банета не знам као таквог, јер `91 он је био овде једини опозиционар, и са мном је био у рову на ратишту у Церићу. Сад када се домогао власти он не познаје никога, чак ни мене саборца који смо били у истој земуници. То је страшно шта се ради, ко пита сељака шта ће да ради – рекао нам је један од коопераната задруге "Слога".

Бранислав Јовановић каже да је покушао да разговара са људима али да су га на улазу у општину дочекали звиждуцима и увредама. Јовановић напомиње да су људи који су протествовали искоришћени од стране појединих политичких и интересних група који споровођењем овог плана највише губе.

– У нашој општини постоји довољно места и локација за све делатности, а нарочито за задруге које сарађују са пољопривредницима. Тако да није никакав проблем да задруга отвори врата својим кооперантима на било којем другом месту у општини. Међутим, оно што се понављало и код усвајања Плана понавља се и данас. Људи су искоришћени од стране појединаца и група које највише интересује да им џепови и даље буду пуни, а најмање их брига за сељаке. План је усвојен и он ће се спровести до краја, а општина ће сигурно истрајати у намери да уреди центар града који више неће личити на оријенталну касабу из 19. века – рекао је Бранислав Јовановић, председник градске општине Младеновац и додао да је младеновачка Електродистрибуција на време обавештена о рушењу али да упркос томе струја није благовремено искључена са објекта.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.