logo

Актуелности

Почело уништавање комараца и пацова


Екипе фирме "Д.Д.Д Промет" данас је помоћу леђних пумпи започела прскање ларви комараца на прилазима Лугу, код Газеле. Посао се обавља уз доста напора обзиром да вегетација на појединим местима прелази висину радника. Почетак акције ларвицидног третмана сузбијања комараца која ће трајати у наредна четири дана, данас је најавио др Добрица Недељковић, испред Комисије за надзор извођења дератизације и сузбијања комараца.

– Ово је прва од три планиране акције на сузбијању комараца. Јунска када се сузбијају ларве и кампање током јула и августа када се уништавају одрасли комарци што се обавља запрашивањем. За овај први третман није потребно обавештавати грађанство и пчеларе јер се обавља на водотоцима и мочварним пределима, док ће за акцију запрашивањем грађани бити на време обавештени. Такође, јуче је извршен надзор над дератизацијом на неколико локалитета али имамо један проблем који бих издвојио. Наиме, постоје грађани који одбијају да пусте екипе за дератизацју сматрајући да немају у својим објектима глодаре. Овде треба едукативно деловати јер се прескакањем појединих објеката губи смисао системске дератизације – нагласио је Недељковић

Милан Ђорђевић је рекао да од 23. јуна дератизацију обавља фирма "Д.Д.Д Промет" у сарадњи са Ветеринарском станицом.

– Ове недеље ће бити завршен посао у стамбеним објектима, а следеће недеље и у канализацији, отвореним површинама, депонијама и приобаљу реке Луг као једном од већих извора глодара. Грађани који у моменту доласка екипе нису у домовима могу се јавити на телефон Ветеринарске станице 8230 – 163 и екипе ће доћи у договореном термину – каже Ђорђевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.