logo

Актуелности

Захваљујући хуманим младеновчанима прикупљено 124 јединица крви

altЦрвени крст Младеновац, у сарадњи са Институтом за транасфузију крви, организовао је прву овогодишњу акцију добровољног давања крви у просторијама градске библиотеке ,,Деспот Стефан Лазаревић". Акцији се одазвало 132 суграђана, а драгоцену течност дало је124 Младеновчана.

Секретар организације Црвеног крста у Младеновцу, Весела Јевтић, истакла је задовољство одзивом Младеновчана који су још једном показали да познају принцип хуманости и несебично га примењују. Поред тога, осврнула се на целокупан рад организације захваљујући којем је омогућена доступност драгоцене течности сваком суграђанину којем је неопходна.

,,За наше Младеновчане никада неће бити несташице крви, чак и у периоду када нема довољно залиха. Замолићу све грађане да се, када им је потребна крв за пријатеље, родбину или комшије, најпре обрате Црвеном крсту, а ми ћемо, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, обезбедити драгоцену течност. Том приликом је битно да имамо тачан податак о којој крвној групи се ради", рекла је Весела Јевтић и позвала суграђане да се прикључе наредним акцијама. Прва од њих биће организована 22. и 23. априла.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.