logo

Актуелности

Судови и тужилаштва смањују обим процеса рада

alt

У Министарству правде Владе Републике Србије одржан je састанак представника Министарства и епидемиолога из Института за јавно здравље "€žДр Милан Јовановић Баутут" са представницима правосудних органа.

Састанку су присуствовали представници Врховног касационог суда, четири апелациона суда у Србији, Прекршајног и Привредног апелационог суда, заједно са представницима Републичког јавног тужилаштва, четири апелациона јавна тужилаштва  у Србији, као и представници Државног правобанилаштва и Управног суда.

Такође, били су присутни и председници комора јавних бележника и јавних извршитеља, директор Правосудне академије, као и председници Адвокатске коморе Србије и Адвокатске коморе Београда.

Узимајући у обзир ванредно стање у држави уведено због спречавања ширења коронавируса, на састанку је указано на то да је, у складу са препорукама Владе Србије, потребно изменити начин рада судова и тужилаштава, посебно ако се има у виду да су зграде судова места са великим бројем људи што може додатно утицати на ширење заразе.

Такође, присутни су постигли сагласност о томе да ће судови и тужилаштва наставити са радом, али да је потребно смањити обим процеса рада, тако што ће се обављати послови који су најхитнији и од највишег значаја за грађане и државу.

Постигнут је договор да Министарство правде, у сарадњи са представницима правосудних органа и кроз консултације са адвокатуром и правосудним професијама, у што краћем периоду изради препоруке за даљи рад судова и тужилаштва у околностима ванредног стања, а које ће бити у складу са препорукама Владе Србије.
Наведене препоруке биће достављене правосудним институцијама, које ће на основу њих израдити конкретне планове рада носилаца правосудних функција и њихових запослених, наводи се у саопштењу Министарства правде.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.