logo

Актуелности

Кад порастем бићу полицајац


Службеници Полицијске станице Младеновац данас су испред Спортског центра угостили групу малишана из Предшколске установе "Јелица Обрадовић". Најмлађи Младеновчани одушевљено су посматрали изложену полицијску опрему, постављали питања и уживали у вожњи полицијским аутомобилом. Пријатно јесење преподне и дружење полиције и деце завршило се бомбонама и соковима којима су полицајци почастили своје госте.

Свакако лепа и корисна новина у раду Полицијске станице Младеновац и приближавању њеног рада, пре свега, најмлађим суграђанима. По први пут у раду наше полицијске станице организовано је разгледање службених аутомобила, џипова, моторцикала, комплете за откривање алкохола код возача, лисица, пиштоља, палица и остале опреме. Клинци су "отворених уста" упијали речи полицајаца али и постављали питања о свему што их је интересовало. Највише одушевљења изазвало је пуштање сирене и ротационог светла, а службени џип био је тесан да прими свих двадесетак раздраганих малишана.

Клинци су се брзо ослободили па су испробали изложене службене реквизите, лисице, кациге и панцире, а полицајци су се за разлику од свакодневног посла данас нашли у улози оних који морају да одговарају на питања − зашто, како, колико ...

Шестогодишњи Вукашин после пар минута разгледања "чврсто" је одлучио и као из топа нам одговорио − Кад порастем бићу полицајац !

Како нам је рекао Александар Павловић , командир Полицијске испоставе Младеновац, циљ данашњег дружења је приближавање полицијске улоге у друштву најмлађим суграђанима.

− Данас смо имали један мали час о превенцији и подизању безбедносне културе предшколаца и њиховом понашању у саобраћају када на јесен крену у школу. Такође смо се потрудили да им приближимо важност чувања својих и туђих ствари, развој њиховог међусобног другарства, а чак смо искористили ову прилику да деци пошаљемо и неке битне еколошке поруке − истакао је Павловић и додао да ће младеновачка полиција и даље користити сваку погодну прилику у програмима школа и обданишта како би се укључила у приближавању улоге и задатака које полиција има у друштву.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.