logo

Актуелности

Наставак одличне сарадње НСЗ и општине Младеновац

alt

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић и директор филијале Националне службе за запошљавање Београд, Добросав Марић, потписали су Споразум о запошљавању којим су обезбеђена нова радна места за теже запошљиве категорије.

,,Општина Младеновац годинама има добру сарадњу са Националном службом за запошљавање. За ову годину издвојили смо више од 3.500.000 динара. Очекујемо да ћемо заједничким пројектима са НСЗ запослити двадесет троје људи из Младеновца који спадају у теже запошљиве категорије. Захваљујући мерама Владе Републике Србије и града Београда, од 2015. године до данас, према подацима Завода за статистику, бележи се пораст броја запослених, односно, око 1000 наших сурађана добило је посао. Општина Младеновац ће и даље радити на побољшању услова за нова запошљавања. У претходна три месеца Одељење за урбанизам издало је 18 грађевинских дозвола за изградњу нових производних хала. Очекујемо да ће у току 2020. године, када прођу мере које је прописала Влада Републике Србије и када се вратимо нормалним животним активностима, број нових лица која ће добити посао у нашој општини бити већи. Такође, очекујемо и у будућности успешну сарадњу са Националном службом за запошљавање", рекао је председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић.

,,Посебна ми је част што сам данас у Младеновцу. За Националну службу и за ресорно министарство ја врло важно да потписујемо овакве споразум зато што решавамо проблем незапослености особа са инвалидитетом. Ове године ресорно министарство је определило више од 300 милиона динара за Град Београд за разне мере које спроводи Национална служба. Имаћемо око 320 нових отворених радњи лица која самостално крећу бизнис које Национална служба за запошљавање самостално подржава са 250000 до 270000 динара по новој радњи. У односу на исти период прошле године, смањена је незапосленост на територији града Београда за 9,5% упркос ванредном стању и осталим проблемима. Сигуран сам да ће се тренд опадања незапослености који траје већ седам година, наставити у наредном периоду. Посебан пример представља општина Младеновац. Хтео бих да похвалим председника Глишића и да кажем да Младеновац има најбољу сарадњу са Националном службом од свих других београдских општина јер сваке године определе сопствена средства и труде се да заједно са нама удруже средства у циљу смањења незапослености. У општини Младеновац незапослено је 3200 лица, што представља пад од 10% у односу на прошлу годину“, рекао је Добросав Марић.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.