logo

Актуелности

Градска железница биће ефикаснија од Беовоза

Градска железница биће ефикаснија од Беовоза У недавној изјави за дневни лист "Данас", Жељко Ђукановић, председник управног одбора ГСП-а, најавио је да ће се од септембра ове године Београђани возити у реновираним возовима у оквиру градске железнице. "Градска железница" биће део јединственог тарифног система градског превоза, а према претпоставкама дневно ће превозити више од 30.000 путника. Њена потпуна реализација очекује се до 2014. године, док ће прва линија бити реализована на јесен ове године.

Циљ је да се Београђани овим превозом возе брже и јефтиније од аутосаобраћаја који тренутно превози већину путника. Иако су житељи престонице изгубили навику да се возе градском железницом због честих кашњења, Ђукановић најављује да ће градска железница саобраћати на сваких 15 минута.

Будуће линије

У септембру ове године треба да проради линија Земун - Панчевачки мост. Следеће, 2011.године кренуће линија Батајница - Панчевачки мост и Раковица (Железник) - станица Центар (Прокоп). Од 2012.- 2013. биће успостављене линије: Батајница - Крњача и Рипањ - станица Центар, а 2013.- 2014.године: Лазаревац - Ресник, Младеновац - Ресник и Умчари - Раковица.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.