logo

Актуелности

За безбеднији саобраћај - уређена зона основне школе "Момчило Живојиновић"

 

На иницијативу Комисије за безбедност саобраћаја Градске општине Младеновац Секретаријат за саобарћај Града Београда урадио је нови пројекат зоне Основне школе „Момчило Живојиновић“. Такође, реализована је и једна од првих иницијатива грађна пријављених путем електронског сервиса „Стоп критиковању, дај предлог“ која се односила на повећање безбедности саобраћаја у Косовској улици.

„Драго ми је да крај 2020. године обележавамо радовима који ће допринети безбедности деце у саобраћају. Пре десетак дана смо поставили мерач брзине у близини ОШ „Свети Сава“ у Село Младеновцу, а данас обилазимо радове на уређењу зоне основне школе „Момчило Живојиновић“. Зона школе је сада другачије дефинисана и у њу су уврштени путеви којима се деца крећу, не само у непосредној близини школе, већ у значајно ширем радијусу. Такође, велики број грађана нам је путем електронског сервиса „Стоп критиковању, дај предлог“ указао на проблем небезбедног саобраћаја у Косовској улици. У складу са тим, покренули смо иницијативу, а Секретаријат за саобраћај је препознао важност решавања овог проблема. Саобраћај у овој улици је сада регулисан на такав начин да је на прво место стављена безбедност пешака, нарочито ђака који овом улицом путују до школе. Поред ове, пројектом су обухваћене и улице Војводе Путника, Црквена и Краља Александра Обреновића које се налазе у зони наше највеће основне школе.

„Искористио бих прилику да још једном позовем грађане који уоче неки саобраћајни проблем да исти пријаве путем електронског сервиса „Стоп критиковању, дај предлог“ и на тај начин утичу на побољшање безбедности у саобраћају у нашој општини,“, рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац.

EЛЕКТРОНСКИ УПИТНИК: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeUeWVVEty.../viewform...

Lezecimomcilo1
Lezecimomcilo2
Lezecimomcilo3
Lezecimomcilo4
Lezecimomcilo5
Lezecimomcilo6
Lezecimomcilo7

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.