logo

Актуелности

Такса за љубимца 500 динара

Такса за љубимца 500 динараВласници паса, мачака и егзотичних животиња ће за држање кућних љубимаца од јуна плаћати таксу од 500 динара. Уплатнице ће стизати на кућну адресу, а рок за уплату биће до краја године, потврдио је за "Данас", Владимир Терзин, помоћник секретара за стамбене и комуналне послове.

Према његовим речима такса ће се плаћати једном годишње, а новац прикупљен на овај начин биће употребљен за спровођење Стратегије за решавање проблема паса луталица, изградњу нових азила као и сличних проблема.

− Одлука о увођењу такси за кућне љубимце није нова, усвојена је још 2002. године, али се није примењивала јер нисмо имали прецизне податке о власничким животињама. Сада ћемо користити базу података Министарства пољопривреде, на основу које у Београду има регистрованих око 80.000 паса и између 7.000 и 8.000 мачака − објашњава Терзин.

Саговорник Данаса наводи да је првобитно било планирано да годишња такса за стерилисане љубимце буде 500, а за нестерилисане 1.000 динара, али пошто у бази података нема информација о томе које су животиње стерилисане а које не, ове године за све животиње познатог власника биће наплаћивана такса од 500 динара.Терзин очекује да ће Београђани плаћати таксу за своје љубимце, будући да она према његовом мишљењу није висока, али да ће бити и оних који "ничиме нису задовољни".

Пренето из дневног листа "Данас" ( Аутор: Р. Марковић )

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.