logo

Актуелности

Општина Младеновац пример добре праксе у вези са озакоњењем објеката

Градска општина Младеновац једна је од десет локалних самоуправа у Србији која је са Сталном конференцијом градова и општина потписала Споразум о сарадњи за пружање подршке легализацији стамбених јединица, изради урбанистичких планова и техничке документације за подстандардна ромска насеља.

У складу са реализацијом Споразума, Комитет правника за људска права „Yucom“ организовао је више тематских онлајн обука за унапређење поступка озакоњења објеката у подстандардним ромским насељима.
Испред Градске општине Младеновац, која је пример добре праксе, обуку на тему „Урбанистичке претпоставке за озакоњење и решавање претходних услова у поступку озакоњења“ одржала је Снежана Рогић, службеница у Одељењу за грађевинске, урбанистичке и комуналне послове.
Према њеним речима, овом одељењу је до сада предато око 8000 захтева за озакоњење објеката на територији општине Младеновац, од којих се око 300 предмета односе на објекте у подстандарним ромским насељима.
 
Рогићева је истакла да грађани који нису предали захтеве за озакоњење објеката то могу учинити у Услужном центру и подсетила да припадници ромске националне мањине за решавање имовинско правних питања могу да се обрате правници „Yucoma“, која сваког понедељка дежура у Канцеларији која се налази у приземљу зграде Радничког универзитета.
 
Обуке које организује Комитет правника за људска права „Yucom“ реализују се у оквиру програма „Подршка Европске уније инклузији Рома – оснаживање локалних заједница за инклузију Рома у Србији“, који спроводи Стална конференција градова и општина, а финансира Европска унија.
 
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.