logo

Актуелности

Почели радови на реконструкцији надвожњака

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас радове на реконструкцији надвожњака у Градској општини Младеновац са замеником градоначелника града Београда Гораном Весићем, државним секретаром у Министарству унутрашњих послова Милосавом Миличковићем, в.д. директора ЈП "Путеви Србије" Зораном Дробњаком и председником Градске општине Младеновац Владаном Глишићем, како би најавили почетак прве фазе радова на санацији.

Реконструкција надвожњака у Улици Краља Петра Првог повезује центар Младеновца са путем ка Тополи, односно налази се на деоници државног пута II А реда бр. 147. Дужина надвожњака је 215 метара, од тога сама конструкција је дужине 50 метара, а приступне саобраћајнице са обе стране су дужине 165 метара.
 
Министар Момировић је рекао да се ради о мосту који суштински није реконструисан деценијама и да се 2009. године радило само пресвлачење асфалта, што се не може сматрати правом санацијом, посебно после недавног утврђивања степена оштећења која захтевају потпуну реконструкцију.
 
,,Ми не можемо да се играмо са грађанима Младеновца, Београда и Србије и да сада само пресвучемо асфалт и ризикујемо да се сутра деси нека много већа несрећа'' казао је Момировић, додајући да је тражено од извођача радова компаније Страбаг да детаљно обрате пажњу на постојећа и потенцијална оштећења и убрзају радове максимално, како би се реконструкција моста завршила у наредних неколико месеци.
 
По завршетку обиласка радова на мосту, настављен је радни састанак у Великој сали општине Младеновац на којем је разговарано о инвестицијама у комуналну инфраструктуру Младеновца.
 
,,Ми ћемо врло брзо почети са инвестицијама у постројења за пречишћавање отпадних вода овде и то четири постројења у Младеновцу, Великој Иванчи, Великој Крсни и у Јагњилу, онда и у 70 километара канализационе инфраструктуре што се надовезује у инвестиције града'' напоменуо је Момировић истичући да су еколошки протести неоправдани у тренутку када се улаже четири милијарде евра у еколошке пројекте Републике Србије.
 
,,Осамдесет одсто вода сада излазе у природу а да нису пречишћене, што све траје претходних пет деценија. Нико није отварао деценијама питање зашто се све отпадне воде изливају у Саву и Дунав, ми смо то узели да урадимо и спроведемо, и за неколико година то ће бити завршено'' рекао је Момировић.
 
Заменик градоначелника Београда Горан Весић потврдио је да град из своје надлежности ради на 70 километара канализационе мреже и постројење за пречишћавање отпадних вода у Међулужју, а и да ускоро следи тендер за изградњу седам километара секундарне мреже на истој локацији.
Mona1
Mona2
Mona3
Mona4
Mona5
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.