logo

Актуелности

Одржана манифестација "Играле се делије" у Великој Иванчи

 

Културно спортска манифестација "Играле се делије" посвећена песнику Миодрагу Петровићу Сељанчици, одржана је у родном месту песника, Великој Иванчи, у организацији истоименог удружења и Црквене општине великоиванчанске, под покровитељством општине Младеновац.

У оквиру манифестације организован је пети књижевни конкурс на тему "Све док је твога благог ока" у част песника Милорада Петровића Сељанчице. Тим поводом, у простору цркве, промовисан је Зборник награђених и похваљених радова као и књига песама Душице Радосављевић "Мали приручник за чување душе".

Седму годину за редом, манифестација која се одржава у порти цркве Св. Великомученика Димитрија и школском дворишту у Великој Иванчи, окупила је велики број Иванчана и мештана околних села. У оквиру спортског дела програма организовано је финале турнира у малом фудбалу и такмичење у надвлачењу конопца, а посетиоци су могли да виде и богат културно - уметнички програм.

Окупљене госте и учеснике поздравио је Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац.

"Задовољство ми је што смо опет заједно на овом месту, где нас је окупио наш велики песник, учитељ и родољуб Милорад Петровић да уживамо у песми, и игри и весељу.

Велика Иванча и њени мештани желе да покажу колико су поносни на свог чувеног земљака, и као гостопримљиви и добри домаћини дају пример како се кроз дух заједништва једног народа чувају његове највеће вредности.

Тај дух који окупља све генерације у селу и њихове госте из других места, Сељанчица је изнедрио у својим песмама, које живе и данас. Некада су водиле српске ратнике да освајају своју слободу, данас их српска младост пева да се чују до свих наших села и градова, и подсећа нас да не заборавимо на старе стазе и путеве слободе.

Градска општина Младеновац се из године у годину труди да подстакне и подржи културне, туристичке и привредне потенцијале наших села. Зато смо посебно поносни на ову манифестацију, која није само пример како треба да памтимо нашег Милорада Петровића Сељанчицу, већ и жеља да охрабримо и мотивишемо младе људе да се укључе у културне активности нашег села, како би дух слоге и заједништва нашег народа био сачуван за будућа покољења.

Честитам организаторима на уложеном великом труду да овај велики скуп и народни сабор у Великој Иванчи из године у годину буде све већи, богатији и веселији. Хвала вам и проглашавам манифестацију отвореном", рекао је Глишић.

У културно - уметничком програму учествовала су културно-уметничка друштва "Абрашевић" и "Фабрике резних алата" из Чачка, вокални солиста Тамара Ковачевић и КУД "Јанко Катић" из Младеновца.

Delije1
Delije10
Delije11
Delije12
Delije13
Delije14
Delije15
Delije16
Delije2
Delije3
Delije4
Delije5
Delije6
Delije7
Delije8
Delije9

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.