logo

Друштво

Младеновац - "Сат за нашу планету"

Градска општина Младеновац придружила се акцији "Сат за нашу планету" заједно са Електродистрибуцијом Србије - погон Младеновац, Туристичком организацијом у сарадњи са Еколошком уметничком радионицом и Културним центром Младеновац.

"Сат за нашу планету" је глобална акција коју организује WWF (World Wide Fund For Nature - Светски фонд за природу) и у коју се укључују појединци, организације, институције и бизниси са заједничким циљем - слање снажне поруке да је могуће нешто предузети против климатских промена као и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и самих нас који на њој живимо.

Акција је одржана у суботу, 23. марта у 20,30 часова, када је у трајању од сат времена искључена јавна расвета у улицама: Моме Стевановића и Љубе Чикића, Краља Петра Првог до бр 241, Краља Александра Обреновића до бр 78, Краља Петра Првог до бр 64, и Војводе Путника и у објектима: Занатски центар, Робна кућа, Суд, Кланица, Раднички универзитет. Градска општина Младеновац је искључила декоративно осветљење испред зграде градске општине и Услужног центра

Туристичка организација Младеновац у сарадњи са Еколошком уметничком радионицом поделила је промо материјал акције "Сат за нашу планету" и позвала суграђане да се прикључе акцији. Испред споменика и парка  извели су перформанс "Светлећи графити".

Младеновац је ове године дао значајан допринос овој глобалној акцији, коју подржава преко 135 земаља и 5200 градова из свих крајева света.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.