logo

Друштво

Младеновац у Звечану

Младеновац у ЗвечануНа позив Спортског савеза Косова и Метохије, делегација општине Младеновац у којој су били Дејан Чокић, заменик председника општине Младеновац, и Драгослав Стојковић, председник Спортског савеза Младеновца и заменик директора Спортског центра, посетили су 24. марта општину Звечан. Српску општину на Космету, на десетогодишњицу НАТО бомбардовања, посетили су и представници Карате савеза Београда.

– Примљени смо срдачно како од стране људи који живе доле, тако и од стране председника општине Звечан, Драгише Миловића. У нашем друштву су били и председници општина Косовска Митровица и Зубин Поток – каже Чокић.

Заменика председника општине питали смо за утиске са ове једнодневне посете српској енклави на Космету. Чокић каже да су обишли тениске терене које је у Звечану направио отац Новака Ђоковића, који је пореклом из овог места. Иначе ово је једна од најхомогенијих српских општине обзиром да у њој живи 16.000 становника, од чега око 500 албанске националности. Упркос томе, према Чокићевим речима, ситуација је тешка. Свакодневни живот се одвија са честим нестанцима струје и воде.

– Запослени државни службеници у Општини Звечан нису примили плату три месеца. Индустрија више не ради и већина људи живи од шверца. Мени лично је драго што смо на тај дан били једина делегације из Србије која се била у Звечану. Било је интерсантно видети оближњи манастир Бањска, задужбину краља Милутина. Седмовековни манастир је срушен током владавине Османлијског царства и од њега је направљена џамија али је временом обновљен и враћен првобитној намени – додаје Чокић.

Иначе, приликом посете договорена је сарадња наше општине са општином Звечан.

– На Дан општине Младеновац ми ћемо угостити делегацију општине Звечан, а разговарали смо и о спортској сарадњи наше две општине. Они немају затворени спортски центар па би наша сарадња могла да се одвија преко посете њихових спортиста и деце нашем Спортском центру – каже Чокић и додаје будућност Срба на Космету лежи само у мудрој дипломатији како би се сачувало оно што се може сачувати.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.