logo

Друштво

Помоћ за изградњу моста међу људима

Помоћ за изградњу моста међу људимаГрадска општина Младеновац и Удружење грађана "Наш Мост" из Младеновца потписали су протокол о сарадњи у остварењу пројекта професионално – радне интеграције особа са инвалидитетом. Конкретно, реализација овог пројекта би се спровела преко оснивања радионица у којима би по завршетку школовања наши суграђани са посебним потребама били запослени и примали плату радећи на адекватним пословима. У младеновачкој Техничкој школи већ неколико године ради одељење за особе лако ометене у развоју, а ове године школује се 25 ученика за раднике у текстилној и металској индустрији.

– План подразумева отварање радних центара где би се упослени конкретно бавили шивењем, паковањем, узгајањем лековитог биља или оним што је сада актуелно у свету, а то је рециклажа електронске опреме – каже др Добрица Недељковић, помоћник председника општине за здравство и социјалну заштиту. Он је додао да ће за почетак општина пронаћи адекватан простор до 100 квадрата који се мора опремити неопходним машинама и позвао све хумане људе и организације да помогну оживљавање овог пројекта.

Испред удружења "Наш Мост", дефектолог Невенка Николић, рекла је да нема већег задовољства него када после дугогодишњег специјалног образовања особе са посебним потребама почну да раде.

– Са аспекта локалне заједнице добијамо нову, продуктивну класу грађана која је до сада била занемарена и непрепозаната као потенцијал, док родитељима умањује њихову зебњу и питање које постављају себи – Шта ће бити са децом после њихове смрти и ко ће о њима бринути ? – каже Николићева.

Овом приликом позивамо све појединце и организације добре воље из земље и иностранства да колико могу помогну остварење овог хуманог пројекта. За ближе информације можете се обратити др Добрици Недељковићу, помоћнику председника општине за здравство и социјалну заштиту на е – маил адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Удружењу грађана "НАШ МОСТ" на е – маил адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.