logo

Култура

Изложба старих заната у Холу општине

Изложба старих заната у Холу општинеГрадска општина Младеновац позива вас да посетите изложбу уметничких и старих заната и производа домаће радиности која ће се одржати у Холу Градске општине Младеновац (стара зграда), у четвртак, 24. децембра, од 08,00 до 18,00 часова. Посетиоци ће по први пут имати прилику да погледају јединствене рукотворине старих занатлија из наше општине који годинама стварају у осами својих домова и радионица, али и да мајсторе питају све што их интересује о производима и процесу њиховог стварања.

Тако ће, између осталог, посетиоци моћи да погледају слике рађене на дрвету, осликану свилу, сакралне предмете са позлатом, уметничку обраду камена, ткане, штрикане и хеклане производе и остале рукотворине наших суграђана који се баве традиционалним народним стваралаштвом

Иначе, ову изложбу Градска општина Младеновац организује поводом пројекта "Подршка очувању и унапређењу старих заната" који је недавно покренуло Министарство трговине и услуга Републике Србије. Циљ пројекта је стварање интернет адресара старих занатлија која ће бити доступна 24 часа дневно, са свим потребним подацима о појединцима и фирмама који се баве старим занатима.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.