logo

Култура

Почео Позоришни фестивал Младеновца "Театар у једном дејству"

altПозоришни фестивал Младеновца "Театар у једном дејству", са овогодишњим мотивом "Стварам свет око себе", почео је 9. октобра представом "Моја ти" Атељеа 212 из Београда. У такмичарском делу програма, до 15. октобра предстоји нам још пет представа селектора Жељка Хубача.

Фестивала се одржава под покровитељством градске општине Младеновац, у организацији младеновачког Центра за културу и туризам. Ове године ће се шест позоришних трупа такмичити за најбољу представу фестивала о чему ће одлучивати жири у саставу Братислав Петковић председник и чланови, глумци Божидар Стошић и Војислав Савић. Уметнички директор и селектор фестивала је Жељко Хубач, драмски писац и драматург. Председник Савета фестивала је Бранко Милорадовић.

Поздрављајући публику у име градске општине Младеновац, генералног покровитеља и оснивача, Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, рекао је да је понудом културних догађаја Младеновац стао уз раме много већим и богатијим градовима.

- Позоришним фестивалом који ће трајати наредних недељу дана наставља се година богата културним догађајима. Мислим да смо сви објективни сведоци чињенице да у последњих неколико година Младеновац својом понудом врхунских позоришних представа, фолклорних фестивала, изложби, концерата и филмова постаје културни центар у рангу са много већим и богатијим градовима.

altОраганизатор већине ових догађаја је Центар за културу и туризам који је у потпуности оправдао поверење и подршку коју има од стране градске општине Младеновац.

Овогодишњи фестивал нам нуди шест представа у такмичарском делу програма, четири из Београда и по једну из Сомбора и Врања и верујем да ће у овој понуди чак и они најизбриљивији наћи оно што им одговара. Као и сваке године имамо и богат пратећи програм који има све више публике.

Имаћемо прилику да уживамо у изузетним позоришним причама које ће се подједнако оправдати мотом овогодишњег фестивала "Стварам свет око себе". Свако дело, па и позоришно, треба да служи човеку, да му осим задовољства пружи и прилику за размишљање, да у свима нама пробуди осећај слободе и трајања. У тренуцима надахнућа уметник нам кроз своју личну креацију преноси причу по својој унутрашњој потреби и снази својих изражајних могућности. Магија тог тренутка наставиће да траје и даље кроз дух којим свака прича појединачно надахнута и преко порука које нам ова дела шаљу.

Позоришни фестивал у Младеновцу је празник за све љубитеље уметности. Пуна сала ове вечери довољно говори о томе. Уживајте у овим представама и нека нас читаве године води мото овогодишњег позоришног фестивала "Стварамо свет око себе" - рекао је Глишић.

altМилан Цаци Михаиловић, глумац, отворио је фестивал цитатом из текста Карела Чапека који је написао 1925. године о глумицма и глумачком позиву.


Позоришни фестивал Театар у једном дејству 2017.

СТВАРАМ СВЕТ ОКО СЕБЕ

Понедељак 9. октобар

19,00 сати - Монодрама "Цацијев Успоменар"
20,00 сати - Олга Димитријевић "Моја ти", режија: Александра Милавић Дејвис, Атеље 212.


Уторак 10. октобар

alt11,00 сати - Дечија представа "Пинокио", Алегрето театар
19,00 сати - "Поетско вече Ане Софреновић", галерија "Фоаје"
20,00 сати - Албер Ками "Неспоразум", Редитељ Вељко Мићуновић, Народно позориште у Београду


Среда 11. октобар


11,00 сати - Дечија представа "Снежана и патуљци", Пан театар
20,00 сати - Бора Станковић "Ружа увела", режија: Милан Нешковић, позориште "Бора Станковић", Врање


Четвртак 12. октобар

11,00 сати - Дечија представа "Сами у кући", Пан театар
19,00 сати - Промоција "Шумадијске метафоре"
20,00 сати - Душан Јанковић "Мој деда је аут", режија: Ђурђа Тешић, Београдско драмско позориште


altПетак 13. октобар

18,30 сати - Промоција књиге "Ко је убио Катарину" Вука Драшковића
20,00 сати - Душан Ковачевић "Хипноза једне љубави", режија: Душан Ковачевић, Звездара театар


субота 14. октобар

19,00 сати - Вече хумора и сатире, стенд ап комичари
20,00 сати - Миливоје Млађеновић "Маестро", режија: Милан Нешковић, Народно позориште Сомбор


недеља 15. октобар

19,30 сати - Свечана додела награда фестивала "Театар у једном дејству"

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.