logo

Образовање

Малишани честитали јесен

Прва недеља у октобру, како у свету тако и код нас, посвећена је деци и обележава се као "Дечја недеља", а тим поводом малишани из вртића "Сунце" обишли су данас зграду општине Младеновац.

Малишане је угостио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, који се деци и васпитачима захвалио на посети и поклону. Малишани су затим одржали малу приредбу у општинском холу.

Нада Стевановић, главни васпитач у вртићу "Сунце", каже да се и ова установа на свој начин укључила у акцију "Дечја недеља".

– У оквиру ове акције направили смо јесењи карневал у читавом вртићу. Деца млађег узраста остала су у нашем дворишту да се забављају са васпитачима и родитељима, а ми смо кренули да честитамо јесен нашим суграђанима и нашем председнику. Искористили смо прилику да мало упознамо просторије и видимо шта то наши драги општинари раде и шта то могу да ураде за нас. Мислим да се деци допала просторија у коју нас је увео председник општине.

Према основним циљевима Дечје недеље потребно је усмерити пажњу најшире јавности према потребама и месту деце у друштвеној заједници, организовати посебно и пригодно одабране игре, приредбе и стваралачке активности деце и за децу, покренути нове акције од ширег значаја за развој и одгој деце, подржавати волонтерски, друштвени и стручни рад одраслих са децом и подстицати активну партиципацију деце у активностима локалне заједнице.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.