logo

Образовање

Техничка прославила Дан школе

Техничка школа у Младеновцу која већ читаву деценију бележи одличне резултате на бројним републичким и европским такмичењима у знању, прославила je 14. јуна Дан школе.

На прослави су додељена признања и новчана средства ученицима и професорима, чијем раду школа заправо и дугује бројне успехе које постиже. Прослави Техничке школе присуствовали су и Дејан Вићовац и др Добрица Недељковић, чланови Већа градске општине Младеновац.

Међу награђенима је и професор ментор Предраг Матовић, који већ седам госина спрема ученике за учествовање у државном програму "Достигнућа младих у Србији", на којем по правилу освајају највиша признања.

– Већ седму годину учествујемо у програму "Достигнућа младих у Србији", то је дакле менаџмент и пословни менаџмент. Они су дакле виртуелни менаџери који управљају компанијом и такмиче се на једном веома захтевном тржишту, или се баве банкама где су менаџери у банкарству. Свих ових година смо били у самом врху у Србији, а последње три школске године у највишем могућем врху – истакао је професор Матовић.

Наданашњој прослави Дана школе награђен је и ученик Драган Милошевић, који је на овогодишњем републичком такмичењу одржаном у Чачку, као најбољи млади аутомеханичар освојио прво место, након што је победио на истом такмичењу на нивоу Београда.

Иначе, за огромне успехе које постиже постиже Техничка школа у последњих десет година, осим наставничког кадра и талентованих ученика, сви се слажу да је заслужан и директор ове образовне установе Драган Мијаиловић.

– Једноставно из селекције добрих кадрова добијате добре резултате. Ми имамао седам државних првака, од програмирања до аутомеханичара. Друго, Достигнућа младих, што ради колега Матовић, то је већ неприкосновено на првом месту. Затим, текстилна струка у оквиру дизајнера направила је најбољу креацију у Републици Србији. Текстилна школа у Београду има 22 одељења само дизајнера и креатора, ми са 15 до 20 ученика постижемо изуизетне резултате.

Пре пет дана смо имали годишњи састанак актива директора техниких школа Београда где сумирамо резултате и увек су Београђани доживљавали све нас као институције – рекао је Мијаиловић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.