logo

Образовање

Почела дводневна школа екологије

За средњошколце из Младеновца и Сопота данас је у Великој сали градске општине Младеновац почела "Школа екологије за младе". Дводневно предавање организују ГО Младеновац и Београдска еко асоцијација.

Осим градске општине Младеновац и Београдске еко асоцијације у организацију "Школе екологије за младе" укључени су и Градски секретаријат за заштиту животне средине Београда, Завод за заштиту природе Србије, Природњачки музеј, ЈП Србијашуме и Екостарпак.

Ученике младеновачке Техниче школе и Гимназије, као и Машинске и Економске школе из Сопота, данас је поздравио Горан Триван, градски секретар за заштиту животне средине. Он је истакао да општине у Београду имају различите еколошке проблеме као и да руководства општина показују све више интересовања за ову проблематику.

– Ви ћете као генерација која долази лакше моћи да радите на питањима заштите животне средине, а и по статистици се све више младих опредељује за факултете који третирају ову тематику. Желели би смо да се у наредном периоду и Екологија, поред Грађанског васпитања и Веронауке, уврсти у списак изборних предмета и надам се да ћемо у томе успети – рекао је Триван.

Испред градске општине Младеновац, ученике из Младеновца и Сопота, поздравила је Јасминка Прокић, помоћник председника општине.

– Градска општина Младеновац има изузетно добру сарадњу са удружењима. Београдска еко асоцијација увек нуди занимљиве и квалитетне програме и то је параметар који је нама најважнији када подржавамо програме. Мислим да је заштита животне средине приоритет и на глобалном и на локалном нивоу нарочито када се ради о младима – рекла је Прокићева.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.