logo

Образовање

Безбедност ученика у саобраћају

 

 

Представници градске општине Младеновац, Комисије за безбедност у саобраћају и Полицијске станице, обишли су данас ђаке прваке у Пружатовцу где је малишанима одржан екудативни час о правилном понашању у саобраћају.

Члан Привременог органа градске општине Младеновац, Саша Вићентијевић, пожелео је малишанима, из издовојеног одељења ОШ "Коста Ђукић" у Пружатовцу, срећан полазак у школу и указао на важност упознавања деце са основним правилима безбедног учешћа у саобраћају.

Командир Саобраћајне полиције у Младеновцу, Милан Лазаревић, првацима је причао како да се понашају у саобраћају и како да безбедно учествују у свакодневним ситуацијама на путу од куће до школе.

 

Лазаревић је деци посебно указао на опрез приликом преласка пешачких прелаза као и на ситуације када излазе из аутобуса и прелазе улицу.

Вићентијевић и Лазаревић поделили су првацима књиге "Пажљивкова правила у саобраћају", у којој је сликовито описана важност правилног понашања у саобраћају у ситуацијама у којима се деца свакодневно могу наћи. Књигу је издала Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије. Иначе, током данашње акције, представници младеновачког Црвеног крста поделили су малишанима распореде часова.

Акција саобраћајног образовања малишана чији је крајњи циљ изградња стабилних система безбедности саобраћаја на локалном нивоу одржава се у свим младеновачким основним школама.

 

Више о правилима понашања деце у саобраћају можете погледати на

http://www.mup.gov.rs/cms_lat/decaipolicija.nsf/index.html

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.